6 redenen waarom jij Instagram volgers verliest

Ken jij iemand die geen Instagram account heeft? Nee toch? Tegenwoordig zit bijna iedereen om je heen op dit populaire platform. Newcom brengt jaarlijks het grootste trendonderzoek over de social media in Nederland uit. Uit hun meest recente onderzoek blijkt dat Instagram procentueel het hardste groeit van alle social media. Hoogst waarschijnlijk komt dit door de toenemende populariteit van videocontent. Hierdoor is TikTok ook een snel groeiende aanbieder. Omdat steeds meer mensen er zo druk mee zijn, heb jij ook vast een leuk aantal volgers. Maar hoe kan het dat dit aantal (soms) daalt? Hieronder zes redenen waarom jouw volgers je verdwijnen.
Te vaak of te weinig
Uit onderzoek van Hubspot blijkt dat te weinig posten de belangrijkste reden is om volgers te verliezen. Verder geeft 33% van de Instagram-marketeers aan dat te vaak posten hetzelfde effect oplevert. Balance is dus key! Je wilt niet helemaal van de radar verdwijnen en al helemaal niet die ene irritante gebruiker worden die ‘al weer’ een nieuwe post heeft geplaatst. Hoe zorg je ervoor dat je de juiste balans vindt? Zorg dat je de basis voor jezelf duidelijk hebt. Wie is je doelgroep, wanneer kan je het beste posten en wat wil je jouw doelgroep laten zien? Omdat Instagram een lange levensduur heeft, bereik je op de 3de dag nog mensen. Daarom raden diverse social media sites aan om na 3 dagen een nieuwe post te publiceren.
 
Update jouw profiel
Instagram is een visueel platform, houd jouw account dan ook visueel. Ziet jouw profiel er niet up-to-date en visueel uit? Dan kan je, volgens Socialkings, al volgers verliezen. Zorg voor een profielfoto waarbij jouw gezicht te zien is. We willen allemaal weten wie er achter een account zit. Tevens moet jouw bio een pakkende, beknopte en interessante tekst hebben. Zorg ervoor dat je alle tools van Instagram dan ook gebruikt.
 
Much sales don’t sell
Te veel focussen op verkopen werkt averechts. Het is begrijpelijk dat je graag wilt verkopen via Instagram, maar doe dit niet teveel. Je volgers willen meer zien dan alleen jouw verkooppraatje. Maak jouw verkoop wat persoonlijker en zorg voor een kijkje in het bedrijf.
 
#nietdejuistetag
Met hashtags vergroot je het bereik van jouw post en daarmee jouw account. Door de juiste hashtags krijg je een achterban die voor jou van belang is. Is jouw doelgroep kunstenaars, gebruik dan geen #fashionqueen. Hiermee spreek je fashion lovers aan en geen kunstenaars. Door het gebruik van de juiste hashtag bouw je dus een community op.
Saaie content
Slechte kwaliteit foto’s en bijschriften zorgen voor de vermindering van je volgers. Zorg ervoor dat je van goede kwaliteit en interessante foto’s maakt. Ook aandacht besteden aan je bijschrift doet wonderen. Boeiende en aandachttrekkende bijschriften trekken namelijk de aandacht van je lezers. Zorg voor een mooi totaal plaatje.
 
Niet zichtbaar genoeg
Het eerste uur is heilig! Volgens Kirsten Jassies en Joyce Nafzger, de schrijvers van Instaproof, laat Instagram jouw foto maar aan een aantal mensen zien. Hoe meer die mensen, liken en reageren hoe meer mensen jouw foto zien. Ga in het eerste uur dat je jouw foto hebt gepost dan ook zelf de interactie aan met diverse volgers. Reageer, like en deel! Social media is tenslotte sociaal zijn.

Share to inspire