Gen Z bereiken met video, hoe doe je dat?

Generatie Z, ook wel Gen Z genoemd, is nog maar net niet geboren met een smartphone in de hand maar het scheelt niet veel. Deze generatie is tot leven gekomen in een digitale wereld en maakt volop gebruik van alle mogelijkheden die het internet met zich meebrengt. 

Kijk maar eens om je heen. Bijvoorbeeld als je bij de bushalte staat of in de trein zit. Dit is ook een reden waarom generatie Z een doelgroep is, die je perfect kan bereiken met video content. Er is daarin wel een onderscheid te maken bij het gebruik van verschillende platformen voor het vertonen van video’s. Wij nemen jou gedurende dit artikel mee om alles over deze typische generatie te weten te komen, door aansprekende content en inzet van verschillende platforms. 

GEN Z EIGENSCHAPPEN
Gen Z betreft de mensen die in een digitale wereld zijn geboren en voor wie een leven zonder internet niet meer is voor te stellen. De exacte geboortejaren van deze doelgroep lopen uiteen, maar gemiddeld genomen betreft het hier de mensen die tussen 1997 en 2012 geboren zijn.  De exacte geboortejaren zijn wat dat betreft minder interessant, want het belangrijkste is dat Gen Z de eerste generatie is die een digitaal bestaan opbouwt. Daar waar jij vroeger misschien nog foto’s uit een tijdschrift knipte van je favoriete band, volgt Gen Z gewoon alles van de band op social media. 

De eigenschappen van Gen Z hebben voor een deel betrekking op de digitale wereld, maar er is meer. De onzekere wereld en verschuiving van behoeften kenmerken deze jongeren eveneens. Bijvoorbeeld als het gaat om de focus met een drang naar financiële vrijheid en stabiliteit. Een deel van jongeren kiest daarbij voor een vaste baan met zekerheid, maar je ziet ook dat veel jongeren ondernemend zijn. Bijvoorbeeld door als digital nomad door het leven te gaan of door een bedrijf te starten om succesvol te worden. Het gebruikmaken van technologie en alles wat internet met zich meebrengt is echter een van de meest kenmerkende eigenschappen van Gen Z. 

Dan vraag je je vast ook af hoe je met Gen Z communiceert? Bekijk het in de video hieronder!

 

Deze jongeren willen altijd bereikbaar zijn en op alle momenten toegang hebben tot informatie. De smartphone maakt daarbij onderdeel uit van het zijn, het bestaan, het hele leven. Het is nog net geen lichaamsdeel. Je begrijpt dus vast dat dit alle kansen biedt om Gen Z met video te bereiken. 

WAAROM GEN Z BEREIKEN MET VIDEO?
Video en met name de korte video’s zijn de laatste jaren niet meer weg te denken in het leven van jongeren. Lange lappen tekst slaat deze groep liever over. Kijken, zien, beleven, ervaren en voelen. Het liefst snel en kort om direct door te gaan naar de volgende video.

MET WELK TYPE CONTENT KUN JE GEN Z BEREIKEN MET VIDEO?
Short-form content is het sleutelwoord als je een Gen Z wilt bereiken met video. Je moet meteen de aandacht grijpen anders heb je al verloren. Deze groep zit namelijk niet te wachten op een lange intro of nietszeggende informatie. Direct to the point komen. Dat is belangrijk en vooral bij video content op social media. Het is niet voor niets dat TikTok met short-form content een populair videoplatform is onder Gen Z. Met korte video’s speel je bovendien gemakkelijk in op trends.

WAAROM SHORT-FORM CONTENT NOG MEER BELANGRIJK IS?
Een grote meerderheid van je doelgroep bekijkt graag korte video’s voor meer informatie over een dienst of product. Je bent met een korte video er ook van verzekerd dat de meerderheid deze video afkijkt. Zo heb je dan ook eerder kans dat een filmpje viraal gaat. 

Dit doet GISOU bijvoorbeeld erg goed. Zij geven informatie over hun product in vorm van short video geheel in Gen Z stijl. 

 

WAAROM GEN Z BEREIKEN MET VIDEO?
Video en met name de korte video’s zijn de laatste jaren niet meer weg te denken in het leven van jongeren. Lange lappen tekst slaat deze groep liever over. Kijken, zien, beleven, ervaren en voelen. Het liefst snel en kort om direct door te gaan naar 

BEREIK VIA VERSCHILLENDE PLATFORMEN
Wanneer Gen Z behoord tot jouw doelgroep, dan zijn er verschillende platforms om met korte video’s je bereik te vergroten. 

TikTok is bijvoorbeeld enorm populair, maar ook YouTube en Instagram vallen goed in de smaak bij Gen Z’ers. 

Wanneer je kijkt naar LinkedIn spreek je over de zakelijke groep van Gen Z. Die zijn er ook haha. Snapchat is geschikt wanneer je de jongste personen van Gen Z wilt bereiken. 

YOUTUBE VOOR GEN Z
Youtube is een prima kanaal als je Gen Z wilt bereiken en is in te zetten voor allerlei doeleinden. Denk hierbij aan het werven van personeel om je product of dienst te promoten. Je kan een eigen kanaal starten en video’s delen, maar ook via een gerichte advertentiecampagne met korte video’s waarmee je de jongere doelgroep kunt aanspreken. 

LINKEDIN VIDEO VOOR GEN Z
LinkedIn leent zich als zakelijk platform perfect om video’s op te vertonen. Video’s zijn een goede contentvorm op dit platform dat het snelst groeit. Wanneer je denkt dat LinkedIn niet veel gebruikt wordt door jongeren, neem dan eens een kijkje. Je komt dan vele mededelingen tegen dat een jongere met trots verteld een nieuwe baan te hebben. Dit zegt genoeg. 

INSTAGRAM VIDEO VOOR GEN Z
Instagram is een van de populaire social media platformen onder Gen Z. Het is goed om te weten dat je video meer in de smaak valt op Instagram dan andere vormen van content. Deel bijvoorbeeld videoberichten met content, zoals een klant testimonial of korte promotievideo.

Maak gebruik van Instagram stories. De video is dan maar 24 uur te zien en daarbij verdwijnt de video weer. Deze video’s verhogen de betrokkenheid van je doelgroep doordat je kan laten zien wat er achter de schermen gebeurt. Wil je snel een groot publiek bereiken onder Gen Z dan is het handig om Instagram advertising toe te passen. Hierbij is onze tip om het verhaal persoonlijk en authentiek te maken. 

TIKTOK VIDEO VOOR GEN Z
TikTok is veruit een van de populairste platforms onder Gen Z en dus ook de plek waar je moet zijn als je de jongere doelgroep wilt bereiken. We love it!

Dit kan onder meer met videoadvertenties die entertainen met marketingcampagnes die een verbindend karakter hebben. Er zijn wereldwijd meer dan één miljard actieve gebruikers van TikTok en wist je dat 92% daarvan actie onderneemt nadat een video is bekeken? Dit is dus je kans!

Op TikTok kan je zowel authentieke als professionele video’s vertonen. De impact van je video moet je proberen zo goed mogelijk over te laten komen. Als bedrijf kun je jongeren en jongvolwassenen een winkelervaring laten beleven zonder dat ze weggaan met een geplaatste bestelling. 

SNAPCHAT VIDEO VOOR GEN Z
Informatie hoeft niet blijvend te zien te blijven voor Gen Z. Gen Z is er namelijk aan gewend om snel te kijken, informatie op te nemen en weer weg te gaan.  Ook Snapchat kan dus een goed social media kanaal zijn om Gen Z aan te spreken. Kortom, Elk platform biedt weer andere mogelijkheden om je doelgroep verder te specificeren op interesses, locatie en andere kenmerken. 

Wij zijn ervan overtuigd dat als je Gen Z wilt bereiken, je dit het beste kunt doen door gebruik te maken van video!

Share to inspire