Hoe krijg ik meer views op mijn Instagram stories?

30 views op je Instagram story? Laten we er 300 van maken! Niks is vervelender dan zelf trots zijn op een story en beloond worden met slechts een handjevol views. Met deze engagement tips zorg je voor meer views op je stories en creëer je meteen een betere band met je volgers. Let’s do this!
Vraagsticker
Gebruik de vraagsticker om een open mening te ontvangen. Zodra men de vraagsticker in zijn eigen woorden kan invullen krijg je gegarandeerd een eerlijk antwoord. Hiermee heb je meteen een juist inzicht dat jou weer verder kan helpen of kan inspireren. In zo’n vraagsticker kun je bijvoorbeeld een ‘Q&A’ doen, waarbij jij jouw volgers kan helpen met bepaalde vraagstukken en jij weer tot interessante visies van je volgers kan komen. Ook kun je een onderzoek doen naar een product door te vragen ‘Hoe denk je over …?’, waardoor je op een handige manier tot de meningen van jouw volgers komt. Verder zou je ook kunnen vragen ‘Wat is de #1 les die je hebt geleerd?’. Hieruit kunnen mooie lessen volgen voor zowel jou als jouw volgers.
Poll
Gebruik de poll om interactie te creëren met je volgers. Vrijwel iedereen beantwoord een poll. Simpelweg omdat de twee antwoorden al voor hen klaarliggen waardoor zij zelf niet zo lang meer hoeven na te denken. Een poll is daarom een eenvoudige maar effectieve manier om de views in je story omhoog te krikken. Denk hierbij aan het spelen van ‘Would you rather …’, waarbij je uiteenlopende dillema’s opstelt en de poll gebruikt om de keuze daartussen te maken. Een andere mogelijkheid is ‘Control my day’, waarbij je telkens vragen stelt zoals ‘Zal ik de dag beginnen met koffie of thee?’. Ook zou je via de poll ‘True or false’ kunnen spelen, waarbij jij jouw volgers hun brein laat kraken en zij zo achter interessante feitjes komen over bijvoorbeeld jouw bedrijf of jou privé.
 
 
Quiz
Gebruik de quiz om kennis te testen. Wie vindt het nou niet leuk om zichzelf te blijven ontwikkelen? Door middel van de quizsticker voorzie jij jouw volgers van (nieuwe) informatie en wek je hun interesse. Zo kun je de quizsticker gebruiken als een ‘Guess my favorite’, waar zij door te raden meer over jou te weten komen. Ook kun je letterlijk een ‘Kennisquiz’ doen over jouw branche. Hierbij voorzie jij jouw volgers van extra informatie en toon jij jouw kennis en professionaliteit. Verder is het ook leuk om ‘Raad de uitspraak van’ te spelen. Hierbij geef je jouw volgers een uniek inkijkje binnen jouw bedrijf en creëer je een hechtere band met ze door het toevoegen van die persoonlijke touch.
 
Naast deze tips is het ook belangrijk om te analyseren. Hierdoor krijg je een beter inzicht in jouw doelgroep, waardoor je je resultaten kan verbeteren. Men zegt niet voor niets: meten is weten. Now it’s time to stop reading and to go rock your stories!

Share to inspire