Hoe maak ik mijn LinkedIn profiel compleet?
Let’s talk about LinkedIn! Het is onder generatie Z misschien niet het meest geliefde platform, maar het voor de zakenwereld onwijs belangrijk. Om optimaal gebruik te maken van LinkedIn delen wij hierbij de grote LinkedIn checklist!
1. Profielfoto
Je profiel is niet compleet zonder een duidelijke foto. Een exotisch vakantiekiekje of een selfie zijn een absolute no-go. Besteed aandacht aan deze foto. Je profiel foto is namelijk het eerste wat iemand ziet en is medebepalend of mensen verder je profiel gaan lezen.
2. Kopregel
De kopregel op je LinkedIn profiel staat bovenaan de pagina direct onder je naam. Licht uit wat je doet, waar je naar op zoek bent, met wie je zaken wilt doen of waarop je gevonden wilt worden. Pak die 120 karakters en grijp de kans om jezelf op een unieke wijze te positioneren.
3. Contactgegevens
Zorg dat je contactgegevens altijd up-to-date en direct inzichtelijk zijn. Zo ben je bereikbaar voor potentiële klanten of samenwerkingen. Stel je voor dat iemand anders makkelijker te benaderen is…
4. Samenvatting
De perfecte LinkedIn samenvatting bestaat simpelweg niet. Je kunt het beste je LinkedIn samenvatting vergelijken met een elevator pitch. In de lift heb je slechts enkele secondes om uit te leggen wat je kan. Zo moet ook je LinkedIn samenvatting zijn. Kort maar krachtig!
5. URL
LinkedIn maakt voor elk profiel een bepaalde publieke URL. Deze publieke URL is zelf aan te passen. Een goede publieke URL van het LinkedIn profiel ziet er zo uit: https://nl.linkedin.com/in/jevoornaamjeachternaam of https://nl.linkedin.com/in/jebedrijfsnaam
6. Opleidingen en vaardigheden
Het is goed om al je opleidingen te benoemen op je LinkedIn profiel. Ook moet je zeker je vaardigheden benoemen. Pas echter wel op dat je er niet te veel en geen onnodige vaardigheden of opleidingen, zoals veterstrikdiploma’s, opnoemt. Wat zijn je echte vaardigheden, waarmee onderscheid je jezelf van de rest?
7. Aanbevelingen
Het geven van aanbevelingen is net zo belangrijk als het vragen om aanbevelingen. Probeer om bij succesvolle projecten of jobs direct een aanbeveling te vragen van je opdrachtgever. Aanbevelingen van anderen, met name relevante anderen, geven vertrouwen.
8. Bedrijven volgen
LinkedIn is een leerzaam platform. Je kan interessante bedrijven op LinkedIn volgen om sneller op de hoogte te zijn van de laatste nieuwtjes.
9. Deel content
Ongetwijfeld volg jij, als echte vakidioot, de nodige blogs en websites op je eigen vakgebied. Door regelmatig dit soort artikelen te delen op je LinkedIn-profielpagina en van wat eigen extra content te voorzien, hou je je profiel up-to-date en blijf je top-of-mind bij je volgers.
10.Privé berichten
LinkedIn is een sociaal netwerk, dus wees lekker sociaal! Maak connecties en praat erop los. Wie weet kun je in de toekomst wat voor elkaar betekenen.
11.CV
Komt je LinkedIn profiel overeen met je CV? Alle ervaringen, opleidingen en vaardigheden moeten met elkaar kloppen. Zorg voor een eenduidige uitstraling over alle communicatiekanalen heen zodat je herkenbaar bent.
Share to inspire